Schuifwandkasten Terrasoverkappingen Horren Kunststof kozijnen Zonweringen Vloeren Keukenrenovatie

Schuifwandkasten

Terrasoverkappingen

Horren

Kunststof kozijnen

Zonweringen

Vloeren

Keukenrenovatie

Terrasschermen

Een terrasscherm wordt in 99% van de gevallen gebruikt als terraszonwering. Om onder te zitten, zullen we maar zeggen. Met een knikarmscherm wordt het terras omgetoverd in een koele verblijfplaats, waar men ongehinderd door de zon kan genieten van een hapje, drankje, goed boek, goed gesprek etc. Er zijn verschillende soorten terrasscherm in de handel. Het meest geleverde terrasscherm op dit moment zijn de zogenaamd "cassetteschermen". Een cassettescherm wil zeggen dat de rol met doek en de knikarmen veilig opgeborgen zitten in de aluminium behuizing, wanneer het scherm dicht is. Handig, want zo krijgt het weer geen invloed op het doek en de onderdelen. Zeker in ons kikkerlandje, waar het weer ook in de zomer nog wel eens onaardig wil doen, is het fijn om met name het doek te beschermen.

Terrasschermen worden in ons jargon onderverdeeld in twee groepen: de 2-buis en de 3-buis systemen.

2-buis Terrasscherm
De benaming komt voort uit het aantal holle profielen waaruit het scherm is opgebouwd. De eerste buis is de doekrol, de tweede buis de holle voorlijst. Kenmerk van deze 2-buisschermen is dat de montagepunten zich uiterst links en rechts van het scherm bevinden. Dit maakt dat het scherm dus alleen links en rechts gedragen wordt, met een limitatie in de breedte tot gevolg. Gemiddeld genomen gaan 2-buis schermen tot een breedte van 550 cm.

3-buis Terrasscherm
Het 3-buis principe heeft uiteraard ook een holle bovenbuis en een holle voorlijst, met toevoeging van een vierkante, zogenaamde "draagbuis". Dat is dan de derde buis. Deze draagbuis is de drager van alle onderdelen die aan het scherm zitten en wordt in speciale muurconsoles gehangen. Dit geeft de monteur de vrijheid om muurconsoles/steunen te plaatsen op de meest ideale plaatsen op de muur. Ook kan hij meerdere consoles toepassen, als de breedte van het scherm meer ondersteuning verlangt of de muur in een wat slechtere conditie verkeert.

Heeft u nog vragen over terrasschermen of wilt u een vrijblijvende prijsopgave, kom gerust langs in onze showroom. U kunt ons natuurlijk ook bellen of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

                                                                                                          

Heeft u nog vragen over terrasschermen kom gerust langs in onze showroom u kunt ook bellen of stuur ons eenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Facebook

Please publish modules in offcanvas position.